2 cm färsk ingefära
3 msk japansk soja
3 msk farinsocker
2 msk fisksås
1 vitlöksklyfta
1 stjälk citrongräs
500 g kycklingfilé
kokos- eller jordnötsolja, till stekning
Picklade morötter:
4 morötter
1 dl risvinäger
½ dl vatten
2 msk socker
1 msk salt
Chilimajo:
2 dl majonnäs
1 tsk srirachasås
Till servering:
4 små frysta baguetter
1 gurka
1 knippe färsk koriander
2 lime
Gör så här:
- Skala och hacka ingefäran fint. Blanda soja, farin, fisksås och ingefära i en skål. Skala och hacka vitlöken fint. Ta bort yttersta höljet på citrongräset och hacka resten fint. Rör ner citrongräs och vitlök i marinaden.
- Putsa kycklingfilén och skär i tunna skivor. Vänd ner köttet i marinaden och låt stå och dra i minst 1 timme eller över natt.
- Skala morötterna och riv på grova sidan av ett rivjärn. Blanda risvinäger, vatten, socker och salt i en skål tills sockret och saltet lösts upp. Vänd ner de rivna morötterna och låt stå och dra minst 1 timme, gärna över natt.
- Rör ihop majonnäs och srirachasås.
- Värm ugnen till 200° och värm de frysta baguetterna så de blir gyllene och spröda.
- Skär gurkan i tunna stavar.
- Stek det marinerade köttet i olja på hög värme i 4–5 minuter.
- Ställ fram bröd, kött, picklade grönsaker, chilimajo och gurka på bordet. Ställ eventuellt också fram skålar med koriander och lime skuren i kvartar så att alla kan fylla sina mackor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar