onsdag 30 mars 2022

Kycklinggratäng med ädelost och bacon


600 g kycklingfilé

grillkrydda

salt & peppar


2 röda spetspaprikor

10 soltorkade tomater

1 stor eller 2 små rödlökar


2 dl crème fraîche

3 dl grädde, valfri fetthalt

150 gram ädelost

3 msk mango chutney

1–2 msk japansk soja

salt & peppar


2 paket bacon


Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna och stek i smör tills de är helt klara. 
  2. Krydda med lite grillkrydda, salt och peppar.
  3. Lägg över i en ugnsfast form.
  4. Skär paprikan i mindre bitar och grovhacka rödlöken. Fördela över kycklingen.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg ovanpå kycklingen, paprikan och rödlöken.
  6. Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar. 
  7. Skär baconet i mindre bitar och stek tills den är knaprig.
  8. Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon. 
  9. Grädda gratängen mitt i ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.
  10. Servera med till exempel hasselbackspotatis.

Inga kommentarer: