600 g kycklingfilé
grillkrydda
salt & peppar
2 röda spetspaprikor
10 soltorkade tomater
1 stor eller 2 små rödlökar
2 dl crème fraîche
3 dl grädde, valfri fetthalt
150 gram ädelost
3 msk mango chutney
1–2 msk japansk soja
salt & peppar
2 paket bacon
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna och stek i smör tills de är helt klara.
- Krydda med lite grillkrydda, salt och peppar.
- Lägg över i en ugnsfast form.
- Skär paprikan i mindre bitar och grovhacka rödlöken. Fördela över kycklingen.
- Strimla de soltorkade tomaterna och lägg ovanpå kycklingen, paprikan och rödlöken.
- Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar.
- Skär baconet i mindre bitar och stek tills den är knaprig.
- Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon.
- Grädda gratängen mitt i ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.
- Servera med till exempel hasselbackspotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar