torsdag 27 december 2018

Krämig pasta med kyckling och soltorkade tomater


1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 burk (ca 200 g) soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
4 dl grädde, valfri fetthalt
1 påse (ca 65 g) babyspenat
1 msk kinesisk soja
chiliflakes
salt och peppar

4 port valfri pasta, gärna tagliatelle eller fettuccini
riven parmesan

Gör så här:
  1. Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna i en klick smör. 
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dom steka med kycklingen. 
  3. Strimla de soltorkade tomaterna och rör i tillsammans med kycklingfond och vitt vin. Tillsätt soja och valfri mängd chiliflakes.
  4. Reducera vätskan tills du har cirka hälften kvar. Tillsätt då grädde och låt koka samman till en tjock sås. 
  5. Ha till sist i spenaten. 
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Koka pastan enligt anvisningarna och rör ner den i såsen. 
  8. Riv rikligt med parmesan över precis innan servering.

Inga kommentarer: