1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 burk (ca 200 g) soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
4 dl grädde, valfri fetthalt
1 påse (ca 65 g) babyspenat
1 msk kinesisk soja
chiliflakes
salt och peppar
4 port valfri pasta, gärna tagliatelle eller fettuccini
riven parmesan
Gör så här:
- Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna i en klick smör.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dom steka med kycklingen.
- Strimla de soltorkade tomaterna och rör i tillsammans med kycklingfond och vitt vin. Tillsätt soja och valfri mängd chiliflakes.
- Reducera vätskan tills du har cirka hälften kvar. Tillsätt då grädde och låt koka samman till en tjock sås.
- Ha till sist i spenaten.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna och rör ner den i såsen.
- Riv rikligt med parmesan över precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar