2½ dl vetemjöl
2½ dl strösocker
5 dl havregryn
½ msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
125 g smör
3 msk sirap
2 ägg
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll i mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och havregryn i en bunke och blanda ihop.
- Smält smöret. Häll i det tillsammans med sirapen och äggen i havregrynsblandningen. Blanda ihop till en kladdig smet.
- Fördela ut smeten i en bakplåtpappersklädd ugnsfast form på ca 20×30 cm.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20–25 min. Den ska få lite färg.
- Skär kakan i rutor när den svalnat lite.
2 kommentarer:
Hej.
Testade dessa idag, kul variant av sockerkaka. Minskade på socker och sirap men väldigt god ändå.
Hej-hej!
Vad kul att du testar mina recept 😊
Skicka en kommentar