tisdag 23 januari 2018

Pizza bianco med spenat och gorgonzola


Pizzadeg:
50 g riven parmesan
50 g riven mozzarella
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt

Biancosås:
2 dl crème fraîche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Topping:
6 champinjoner, tunt skivade
150 g gorgonzola
2 st buffelmozzarella á 125 g
ca 30 g färsk babyspenat
10 tunna skivor parmaskinka
flytande honung

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Vispa äggen fluffiga. Vispa ner fiberhusk, grädde och salt. Blanda sist ner osten. Bred ut smeten på smörad långplåt. 
  3. Låt stå ca 5 minuter.
  4. Grädda i ugn ca 15 minuter.
  5. Öka ugnsvärmen till 225 grader.
  6. Blanda ihop biancosåsen och fördela över pizzabotten.
  7. Lägg på övrig topping, men vänta med parmaskinka till efter gräddning.
  8. Grädda tills osten smält och allt fått fin färg.
  9. När pizzan är klar, ringla över lite flytande honung och sprid ut parmaskinkan.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Men gud Cina, dina recept är alltid så smarriga!!! /Karin

Cina sa...

Om man säger såhär - jag är ganska bra på att hitta smarriga recept ;) /kram!