Spaghetti för 4–5 personer
olja till stekning
1 gul lök, finhackad
10–12 champinjoner, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 paket (ca 280 g bacon), finskuren
1/2 dl persilja, finhackad
400 g körbärstomater på konservburk
5 dl grädde av valfri fetthalt
1 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
3 msk sweet chilisås
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
- Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja.
- Ha i löken och låt svettas lite.
- Tillsätt champinjoner och vitlök och låt stekas ganska hårt så champinjonernas storlek minskar till ca hälften.
- Tillsätt bacon. Låt allt stekas tills baconet är glansig och nästan har karamelliseras.
- Tillsätt persilja och tomater och häll sedan i grädden, låt puttra i nån minut.
- Tillsätt tomatpuré, honung och sweet chilisås och rör om.
- Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter eller tills såsen är krämig.
- Häll av pastavattnet och lägg upp spaghettin på ett stort fat. Häll över tomatsåsen och rör runt.
- Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar