Pizzadeg:
50 g riven parmesan
50 g riven mozzarella
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
Biancosås:
2 dl crème fraîche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Topping:
6 champinjoner, tunt skivade
150 g gorgonzola
2 st buffelmozzarella á 125 g
ca 30 g färsk babyspenat
10 tunna skivor parmaskinka
flytande honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
- Vispa äggen fluffiga. Vispa ner fiberhusk, grädde och salt. Blanda sist ner osten. Bred ut smeten på smörad långplåt.
- Låt stå ca 5 minuter.
- Grädda i ugn ca 15 minuter.
- Öka ugnsvärmen till 225 grader.
- Blanda ihop biancosåsen och fördela över pizzabotten.
- Lägg på övrig topping, men vänta med parmaskinka till efter gräddning.
- Grädda tills osten smält och allt fått fin färg.
- När pizzan är klar, ringla över lite flytande honung och sprid ut parmaskinkan.
2 kommentarer:
Men gud Cina, dina recept är alltid så smarriga!!! /Karin
Om man säger såhär - jag är ganska bra på att hitta smarriga recept ;) /kram!
Skicka en kommentar