500 g nötfärs
2 msk olivolja
1 hackad röd paprika
1 hackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
1 msk kalvfond
salt och peppar
15 körsbärstomater
2,5 dl hackade urkärnade kalamataoliver, 1 burk à 235 g (avrunnen vikt 110 g)
300 g fetaost
1 rulle filodeg, 500 g
2 dl riven ost
olivolja
flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Stek färsen i olja tills den är genomstekt.
- Tillsätt paprika, lök och vitlök. Stek tills löken är mjuk.
- Krydda med oregano, paprikapulver, kalvfond, salt och peppar.
- Vänd ner tomater och oliver. Smula ner fetaosten. Låt svalna.
- Lägg ut filodegsarken omlott på mjölad bänk, så att det blir en lång degbotten i flera lager (drygt en meter).
- Strö över köttfärsfyllning och riven ost.
- Rulla ihop till en lång rulle. Rulla ihop till en snurra.
- Putta försiktigt över hela snurran till en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla pajen rikligt med olja och strö över flingsalt och chiliflakes.
- Täck pajen med ett filodegsark så att ytan inte bränns.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
- Lyft bort filodegsarket som ligger ovanpå de sista 5 minuterna så att pajen får fin gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar