6 st stora tortillabröd
Fyllning:
700 g svamp (till exempel skogschampinjoner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd paprika
1 påse fajitakrydda eller tacokrydda
salt & svartpeppar
ca 300 g riven ost
rapsolja att steka i och pensla med
Gör så här:
- Hacka lök och paprika i tärningar. Hacka svampen.
- Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen under omrörning tills den slutar vätska sig.
- Tillsätt rapsolja och lök. Stek löken tills den får färg.
- Vänd i kryddorna och stek lite till.
- Vänd i paprikan och vitlök, fräs allting under omrörning i ca 3–4 min.
- Värm ugnen till 225°, över och undervärme.
- Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i fyllning, riven ost och vik ihop brödet.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla ovansidan med lite rapsolja.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12–15 minuter tills tortillabröden fått en fin frasig yta.
- Servera med ärtröra och majssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar