500 g kycklingfilé
1 paprika
1 rödlök
smör att steka i
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
2 tsk kinesisk soja
1 tsk torkade örter, torkad dragon, basilika och oregano
100 g röd pesto eller tapenade av soltorkade tomater
3 dl grädde, valfri fetthalt
Garnering:
100 g fetaost
finhackad basilika
Till servering:
pasta
sallad
Gör så här:
- Strimla kycklingfilén och stek den helt klar i lite smör.
- Strimla paprikan och rödlöken och stek mjuka tillsammans med kycklingen.
- Tillsätt de torkade örterna, pesto/tapenade och grädde och rör ner det i grytan. Pressa över vitlök, salta och peppra och häll i soja.
- Låt grytan puttra/småkoka medan du kokar pastan.
- Häll av pastavattnet och häll upp pastan på ett stort fat. Häll över kycklinggrytan och rör runt lite försiktigt.
- Bryt över fetaosten i småbitar och strö över lite finhackad basilika.
- Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar