måndag 21 november 2022

Kycklinggryta med röd pesto och fetaost



500 g kycklingfilé

1 paprika

1 rödlök

smör att steka i

1 pressad vitlöksklyfta

salt & peppar

2 tsk kinesisk soja

1 tsk torkade örter, torkad dragon, basilika och oregano

100 g röd pesto eller tapenade av soltorkade tomater

3 dl grädde, valfri fetthalt


Garnering:

100 g fetaost

finhackad basilika


Till servering:

pasta

sallad


Gör så här:

  1. Strimla kycklingfilén och stek den helt klar i lite smör. 
  2. Strimla paprikan och rödlöken och stek mjuka tillsammans med kycklingen.
  3. Tillsätt de torkade örterna, pesto/tapenade och grädde och rör ner det i grytan. Pressa över vitlök, salta och peppra och häll i soja.
  4. Låt grytan puttra/småkoka medan du kokar pastan.
  5. Häll av pastavattnet och häll upp pastan på ett stort fat. Häll över kycklinggrytan och rör runt lite försiktigt.
  6. Bryt över fetaosten i småbitar och strö över lite finhackad basilika.
  7. Servera med en sallad.

Inga kommentarer: