Morotssoppa:
600 g morötter, i bitar
1 gul lök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
1 liten bit ingefära, färsk och hackad
2 tsk röd currypasta
olja, till stekning
1 msk grönsaksfond
1 burk kokosmjölk
1 burk kokta kikärtor, sköljda
7–10 dl vatten
1 lime
salt
cashewnötter, rostade och salta
Quesadillas:
1 paket tortillas
lagrad hårdost, riven
Gör så här:
- Morotssoppa: Fräs morötter, lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg.
- Tillsätt grönsaksfond, kokosmjölk, kikärtor och vatten. Koka 15–20 minuter. Gör quesadillas under tiden.
- Mixa soppan och smaka av med pressad lime och salt. Späd soppan med mer vatten om du tycker att den är för tjock.
- Quesadillas: Hetta upp en stekpanna, häll i olja och lägg i ett bröd, på med ost och ett bröd till.
- Stek tills osten börjar smälta, vänd och låt bröden få gyllene färg på bägge sidor. Skär eller klipp i snibbar.
- Servera soppan med nötter och quesadillas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar