onsdag 26 februari 2025

Morotssoppa med kokos, röd curry och quesadillas


Morotssoppa:

600 g morötter, i bitar

1 gul lök, hackad

1 klyfta vitlök, hackad

1 liten bit ingefära, färsk och hackad

2 tsk röd currypasta

olja, till stekning

1 msk grönsaksfond

1 burk kokosmjölk

1 burk kokta kikärtor, sköljda

7–10 dl vatten

1 lime

salt


cashewnötter, rostade och salta


Quesadillas:

1 paket tortillas

lagrad hårdost, riven


Gör så här: 

  1. Morotssoppa: Fräs morötter, lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg.
  2. Tillsätt grönsaksfond, kokosmjölk, kikärtor och vatten. Koka 15–20 minuter. Gör quesadillas under tiden.
  3. Mixa soppan och smaka av med pressad lime och salt. Späd soppan med mer vatten om du tycker att den är för tjock.
  4. Quesadillas: Hetta upp en stekpanna, häll i olja och lägg i ett bröd, på med ost och ett bröd till.
  5. Stek tills osten börjar smälta, vänd och låt bröden få gyllene färg på bägge sidor. Skär eller klipp i snibbar.
  6. Servera soppan med nötter och quesadillas.

Inga kommentarer: