1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
¼ vitkålshuvud
2 tsk curry
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk färsk ingefära, finriven
1 msk kycklingfond
5 dl crème fraîche
1 tsk kinesisk soja
1–2 äpplen
Gör så här:
- Skär kycklingen i strimlor.
- Skala och finhacka löken
- Skölj och strimla vitkålen.
- Stek kycklingen klar i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Fräs curry i matfett i stekpannan. Lägg i lök, pressad vitlök och vitkål och fräs i ca 1 min. Lyft över i grytan.
- Tillsätt salt, kryddor och finriven ingefär. Rör om.
- Tillsätt kycklingfond, crème fraîche och soja och rör om.
- Låt grytan sjuda under lock crikaa 15 minuter. Rör om då och då.
- Servera grytan med äpplena skurna i småbitar, ris och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar