tisdag 25 februari 2025

Samuels kycklinggryta med vitkål och äpple


1 kg kycklingfilé

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

¼ vitkålshuvud

2 tsk curry

salt och peppar

2 tsk paprikapulver

3 msk färsk ingefära, finriven

1 msk kycklingfond

5 dl crème fraîche

1 tsk kinesisk soja

1–2 äpplen


Gör så här:
  1. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Skala och finhacka löken
  3. Skölj och strimla vitkålen.
  4. Stek kycklingen klar i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  5. Fräs curry i matfett i stekpannan. Lägg i lök, pressad vitlök och vitkål och fräs i ca 1 min. Lyft över i grytan.
  6. Tillsätt salt, kryddor och finriven ingefär. Rör om. 
  7. Tillsätt kycklingfond, crème fraîche och soja och rör om.
  8. Låt grytan sjuda under lock crikaa 15 minuter. Rör om då och då.
  9. Servera grytan med äpplena skurna i småbitar, ris och en grönsallad. 

Inga kommentarer: