1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,25 vitkålshuvud
2 tsk curry
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
1 buljongtärning (kyckling)
5 dl crème fraîche
1 tsk kinesisk soja
1–2 äpplen
Gör så här:
- Skär kycklingen i strimlor.
- Skala och finhacka löken
- Skölj och strimla vitkålen.
- Stek kycklingen klar i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Fräs curry i matfett i stekpannan. Lägg i lök, pressad vitlök och vitkål och fräs i ca 1 min. Lyft över i grytan.
- Tillsätt salt och kryddor och rör om.
- Tillsätt buljongtärningen, crème fraîche och soja.
- Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
- Servera grytan med äpplena skurna i småbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar