tisdag 19 februari 2013

Samuels kycklinggryta med vitkål och äpple


1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,25 vitkålshuvud
2 tsk curry
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
1 buljongtärning (kyckling)
5 dl crème fraîche
1 tsk kinesisk soja
1–2 äpplen

Gör så här:
  1. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Skala och finhacka löken
  3. Skölj och strimla vitkålen.
  4. Stek kycklingen klar i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  5. Fräs curry i matfett i stekpannan. Lägg i lök, pressad vitlök och vitkål och fräs i ca 1 min. Lyft över i grytan.
  6. Tillsätt salt och kryddor och rör om. 
  7. Tillsätt buljongtärningen, crème fraîche och soja.
  8. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
  9. Servera grytan med äpplena skurna i småbitar. 

Inga kommentarer: