50 g smör
2 gula lökar, tunt skivade
5 klyftor vitlök, rivna
2 msk färsk ingefära, riven
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen koriander
2 tsk paprikapulver
2 tsk garam masala
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl vispgrädde
1 kruka färsk koriander, stjälkar grovt hackade och blad sparade till garnering
600 g halloumiost, skuren i stora tärningar
olja, till stekning
salt & peppar
Gör så här:
- Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
- Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i cirka 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning cirka 1 minut.
- Häll sedan på krossade tomater, korianderstjälkar och grädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
- Stek halloumi till gyllene yta runtom i en stekpanna. Lägg den stekta halloumin i såsen. Blanda runt.
- Servera halloumi tikka masala med basmatiris. Toppa med korianderblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar