torsdag 13 februari 2025

Halloumi tikka masala


50 g smör

2 gula lökar, tunt skivade

5 klyftor vitlök, rivna

2 msk färsk ingefära, riven

2 tsk malen spiskummin

2 tsk malen gurkmeja

1 tsk malen koriander

2 tsk paprikapulver

2 tsk garam masala

1 msk tomatpuré

500 g krossade tomater

3 dl vispgrädde

1 kruka färsk koriander, stjälkar grovt hackade och blad sparade till garnering

600 g halloumiost, skuren i stora tärningar

olja, till stekning

salt & peppar


Gör så här:

  1. Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
  2. Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i cirka 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning cirka 1 minut.
  3. Häll sedan på krossade tomater, korianderstjälkar och grädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  4. Stek halloumi till gyllene yta runtom i en stekpanna. Lägg den stekta halloumin i såsen. Blanda runt.
  5. Servera halloumi tikka masala med basmatiris. Toppa med korianderblad.

Inga kommentarer: