söndag 9 februari 2025

Chilinudlar med fläskfärs



250 g äggnudlar

500 g fläskfärs

1 gul lök, skivad

1 msk färsk ingefära, hackad

4 klyftor vitlök, finhackade

1 dl hoisinsås

3 msk japansk soja

1 dl kycklingbuljong (från koncentrerad fond eller tärning)

salt


Snabb chiliolja:

1 dl rapsolja

2 msk sambal oelek

salt


Topping:

finhackad rödlök och gräslök


Gör så här:

  1. Skala och skiva löken.
  2. Fräs färsen i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tills den får fin färg.
  3. Tillsätt lök, ingefära och vitlök. Salta och låt fräsa någon minut. Häll sedan på kycklingbuljong, soja och hoisinsås. Låt koka ihop ca 2 minuter.
  4. Chilioljan: Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Stäng av värmen och vispa försiktigt i sambal oelek och salt.
  5. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen.
  6. Blanda den stekta färsen och nudlarna. Häll upp på ett stort fat.
  7. Toppa med finhackad rödlök och gräslök. 
  8. Ringla över lite chiliolja. Servera resten av chilioljan bredvid för den som vill ha lite extra hetta.

Inga kommentarer: