250 g äggnudlar
500 g fläskfärs
1 gul lök, skivad
1 msk färsk ingefära, hackad
4 klyftor vitlök, finhackade
1 dl hoisinsås
3 msk japansk soja
1 dl kycklingbuljong (från koncentrerad fond eller tärning)
salt
Snabb chiliolja:
1 dl rapsolja
2 msk sambal oelek
salt
Topping:
finhackad rödlök och gräslök
Gör så här:
- Skala och skiva löken.
- Fräs färsen i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tills den får fin färg.
- Tillsätt lök, ingefära och vitlök. Salta och låt fräsa någon minut. Häll sedan på kycklingbuljong, soja och hoisinsås. Låt koka ihop ca 2 minuter.
- Chilioljan: Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Stäng av värmen och vispa försiktigt i sambal oelek och salt.
- Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen.
- Blanda den stekta färsen och nudlarna. Häll upp på ett stort fat.
- Toppa med finhackad rödlök och gräslök.
- Ringla över lite chiliolja. Servera resten av chilioljan bredvid för den som vill ha lite extra hetta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar