500 g färdig pepparkaksdeg (rumstempererad)
150 g färskost
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
strösocker att rulla degen i
Gör så här:
- Cheesecakefyllning: Börja med att blanda färskosten till en jämn smet. Sedan har du i florsocker och vaniljsocker. Rör runt försiktigt. Den blir rinnig om man blandar för hårt och därmed svårare att arbeta med. Rör runt tills allt precis blandats samman.
- Klicka ut 8 större klickar eller 16 mindre (om du önskar mindre kakor) på ett bakplåtspapper och frys in i cirka 1 timme, eller tills det stelnat. Se till att de är genomfrusna för att det ska bli enklare att fylla kakdegen. Kan bli kladdigt annars.
- Cookies: Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta ut pepparkaksdegen ur kylen, så att den blir rumsvarm.
- Fyll pepparkaksdegen med den frysta färskosten, forma till bollar och försök täcka runt ordentligt så att fyllningen inte åker ut i ugnen. Rulla degen i strösocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ugnen i cirka 10–15 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
- Låt kakorna svalna helt. Förvara kakorna i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar