fredag 3 januari 2025

Pepparkakor med cheesecakefyllning


500 g färdig pepparkaksdeg (rumstempererad)

150 g färskost

3 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

strösocker att rulla degen i


Gör så här:

  1. Cheesecakefyllning: Börja med att blanda färskosten till en jämn smet. Sedan har du i florsocker och vaniljsocker. Rör runt försiktigt. Den blir rinnig om man blandar för hårt och därmed svårare att arbeta med. Rör runt tills allt precis blandats samman.
  2. Klicka ut 8 större klickar eller 16 mindre (om du önskar mindre kakor) på ett bakplåtspapper och frys in i cirka 1 timme, eller tills det stelnat. Se till att de är genomfrusna för att det ska bli enklare att fylla kakdegen. Kan bli kladdigt annars.
  3. Cookies: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Ta ut pepparkaksdegen ur kylen, så att den blir rumsvarm.
  5. Fyll pepparkaksdegen med den frysta färskosten, forma till bollar och försök täcka runt ordentligt så att fyllningen inte åker ut i ugnen. Rulla degen i strösocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ugnen i cirka 10–15 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
  6. Låt kakorna svalna helt. Förvara kakorna i kylskåp.

Inga kommentarer: