fredag 3 januari 2025

Pepparkakskärleksmums



3 ägg

2½ dl strösocker

3½ dl vetemjöl

2 tsk pepparkakskrydda

1 tsk kanel

2 tsk bakpulver

150 g smör, smält

1 dl mjölk


Glasyr:

50 g smör, smält

2 tsk vaniljsocker

4½ dl florsocker

1½–3 msk vatten


Garnering:

kokos


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, kanel och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.
  5. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
  6. Bred ut glasyren över kakan.
  7. Strö över kokos och låt sedan glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Inga kommentarer: