3 ägg
2½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr:
50 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
4½ dl florsocker
1½–3 msk vatten
Garnering:
kokos
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, kanel och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.
- Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
- Bred ut glasyren över kakan.
- Strö över kokos och låt sedan glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar