400 g pasta, till exempel capellini
100 g valnötter
100 g smör
200 g gorgonzola, bruten i bitar
3 dl vispgrädde
½–1 dl pastavatten
salt & nymalen svartpeppar
finhackad gräslök
Gör så här:
- Värm ugnen till 180 grader. Sprid ut valnötterna på en plåt och rosta tills de doftar gott och har fått fin färg, cirka 10 minuter. Hacka nötterna grovt.
- Smält smöret i en kastrull och rör ned osten och grädden. Rör tills osten smält och såsen tjocknat. Vänd sedan nedan valnötterna.
- Koka pastan al dente, spara lite av pastavattnet och sedan av. Vänd ned pastan i gorgozolasåsen och späd med några matskedar av pastavattnet och rör till en krämig sås.
- Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.
- Häll upp pastan på ett stort serveringsfat och strö över lite finhackad gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar