fredag 3 januari 2025

Johannas pasta med gorgonzola och valnötter


400 g pasta, till exempel capellini

100 g valnötter

100 g smör

200 g gorgonzola, bruten i bitar

3 dl vispgrädde

½–1 dl pastavatten

salt & nymalen svartpeppar

finhackad gräslök


Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 grader. Sprid ut valnötterna på en plåt och rosta tills de doftar gott och har fått fin färg, cirka 10 minuter. Hacka nötterna grovt.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ned osten och grädden. Rör tills osten smält och såsen tjocknat. Vänd sedan nedan valnötterna.
  3. Koka pastan al dente, spara lite av pastavattnet och sedan av. Vänd ned pastan i gorgozolasåsen och späd med några matskedar av pastavattnet och rör till en krämig sås. 
  4. Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar. 
  5. Häll upp pastan på ett stort serveringsfat och strö över lite finhackad gräslök.

Inga kommentarer: