1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 msk garam masala
1 msk spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk tandoorikrydda (till exempel denna)
1½ dl grädde av valfri fetthalt
400 g krossade tomater
salt & peppar
Gör så här
- Smörfräs hackad gul lök och finhackad vitlök med tomatpuré.
- Tillsätt köttfärs. Stek färsen helt genomstekt.
- Häll på vatten och grönsaksfond. Tillsätt garam masala, spiskummin, koriander och tandoorikrydda.
- Låt småkoka några minuter.
- Rör ner grädde och krossade tomater. Låt puttra i 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris eller pasta och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar