tisdag 16 december 2014

Nachogratäng


500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
lite olja/smör
1 röd eller gul paprika, skuren i bitar
1 röd chili
1 påse tex mex krydda
3-4 msk vatten
nachochips
2 dl crème fraîche
1 burk philadelphiaost (200 g)
purjolök, finhackad
körsbärstomater
gratängost

Gör så här:
  1. Stek löken mjuk i olja/smör, blanda i paprika, chili och nötfärs och stek ytterligare en stund. 
  2. Tillsätt texmexkryddan och lite vatten (3–4 msk). Låt puttra ca 5 min.
  3. Lägg nachochips i botten på en ugnssäker form. Häll över färsblandningen.
  4. Blanda crème fraîche och Philadelphiaost i en bunke och lägg blandningen över färsen. 
  5. Garnera med nachochips utmed sidan i gratängformen.
  6. Strö på purjolök. Garnera med tomater och strö över osten. 
  7. Gratinera i 225 grader i ca 25 minuter.
  8. Servera gärna med nachochips och sallad.

Inga kommentarer: