8-12 bao buns
800 g kycklingfilé
3 msk majsstärkelse
1-2 msk krispig chiliolja
4 msk ketchup
2 msk japansk soja
1 klyfta vitlök, riven
1 msk honung (eller ljus sirap)
½ gurka, tunt skivad
1 dl jordnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 kruka färsk koriander, grovt hackad
neutral matolja, att steka i
Gör så här:
- Blanda ihop krispig chiliolja, ketchup, soja, vitlök och honung till en sås.
- Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar. Vänd kycklingen i majsstärkelse.
- Stek i generöst med olja i en stor stekpanna tills ytan är frasig och gyllene runtom.
- Häll på såsen, vänd runt och låt kycklingen bli täckt av såsen.
- Värm bao bunsen i ångkorg eller ångugn.
- Fyll bröden med den sötheta kycklingen, gurkskivor, jordnötter, salladslök och koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar