1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfilé
3 dl grädde
1 msk torkad dragon
2 msk kinesisk soja
2 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
valfri pasta till fyra personer
finhackade örter
Gör så här:
- Skär kycklingen i strimlor och stek i smör eller olja i en stekpanna. Stek tills kycklingen är helt genomstekt.
- Hacka löken och pressa eller riv vitlöksklyftorna. Bryn tillsammans med kycklingen.
- Tillsätt sedan resten; grädde, dragon, soja, chilisås och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar, och låt småputtra i ca 10 minuter.
- Koka pastan al dente. Häll av pastavattnet och blanda ihop pastan med kycklingsåsen. Häll upp på ett stort fat och strö över lite finhackad gräslök, basilika, persilja eller ramslök.
- Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar