söndag 6 oktober 2024

Kycklinggryta med soja, dijon och dragon



1 gul lök

2 vitlöksklyftor

500 g kycklingfilé

3 dl grädde

1 msk torkad dragon

2 msk kinesisk soja

2 msk chilisås

1 tsk dijonsenap

salt och peppar


valfri pasta till fyra personer

finhackade örter


Gör så här:

  1. Skär kycklingen i strimlor och stek i smör eller olja i en stekpanna. Stek tills kycklingen är helt genomstekt.
  2. Hacka löken och pressa eller riv vitlöksklyftorna. Bryn tillsammans med kycklingen.
  3. Tillsätt sedan resten; grädde, dragon, soja, chilisås och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar, och låt småputtra i ca 10 minuter.
  4. Koka pastan al dente. Häll av pastavattnet och blanda ihop pastan med kycklingsåsen. Häll upp på ett stort fat och strö över lite finhackad gräslök, basilika, persilja eller ramslök.
  5. Servera med en sallad.

Inga kommentarer: