600 g fläskkarré benfri, i skivor eller 600 g färsk kycklingfilé
1 gul lök, tunt skivad
neutral olja, att steka i
Marinad:
3 msk japansk soja
1–2 msk gochugaru (koreanska milda chiliflakes – kan ersättasmed 50/50 milt paprikapulver och chiliflakes)
1 msk risvinäger
2 msk strösocker
3 klyftor vitlök, rivna
2 tsk färsk ingefära, riven
1 msk sesamolja
svartpeppar, nymalen
Sås:
1½ dl majonnäs (150 g om du väger majonnäsen istället)
1 msk japansk soja
1 msk gochujang
2 msk sesamfrön, rostade
1 klyfta vitlök, riven
Till servering:
8 tortillabröd
2 dl kimchi
2 avokador, i tärningar
½–1 gurka, tunt skivad
3 salladslökar, tunt skivade
2 limefrukter, i klyftor
ev färsk koriander
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Skiva fläsket/kycklingen tunt och blanda väl med marinaden och löken. Låt stå.
- Rör samman alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
- Förbered alla grönsakerna som ska serveras till.
- Värm tortillabröden lätt i ugn 150 grader. Lägg under handduk medan köttet steks.
- Hetta upp en stekpanna. Stek köttet i omgångar i lite olja, se till det verkligen fräser och inte kokar.
- Servera sedan genast det nystekta köttet i de värmda bröden med den heta såsen, kimchi, avokado och gurka. Toppa med salladslök och koriander. Pressa lite lime över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar