400 gram halloumi
2–3 tsk crispy chili oil
2 tsk honung
Tzatziki:
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
½ gurka
1–2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Flatbreads:
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
salt & svartpeppar
lökpulver
Honungsås:
2 msk honung
½ tsk crispy chili oil
Till servering:
tärnad mango
finhackad persilja
strimlad salladslök
Gör så här:
- Börja med tzatzikin. Riv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurt. Krydda med riven eller pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills servering.
- Fortsätt med bröden. Blanda ihop alla ingredienser. Degen ska vara ganska kladdig, men tillsätt lite mer mjöl om den blir alltför kladdig.
- Stek bröden i en het stekpanna. Det ska bli cirka fem bröd.
- Lägg bröden under en handduk så att de inte kallnar.
- Skär halloumin i skivor eller tärningar. Stek i crispy chili oil till halloumin är krispig. Avsluta med att ringla över honung.
- Fyll bröden med tzatziki, mango, halloumi, persilja, salladslök och honungsås.
- Tips! Har du bråttom en vardag eller inte orkar baka eget bröd, funkar det fint att köpa färdiga bröd istället – till exempel libabröd, pitabröd, tortillas eller kebabbröd 🙂
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar