500 g chorizofärs
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 tomater
olja att steka i
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraîche
1 msk strösocker
salt och svartpeppar
Till servering:
pasta
färsk basilika
parmesanost
Gör så här:
- Skala och skiva löken och vitlöken. Strimla paprikan. Tärna tomaterna.
- Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök och tomatpuré några minuter.
- Tillsätt chorizofärsen, paprikan och tomaterna. Fräs ytterligare 10–15 minuter.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Rör ner crème fraîche och ca 1 dl kokvatten från pastan i pannan. Koka ihop några minuter. Smaka av med socker, salt och nymalen svartpeppar.
- Vänd ner avrunnen pasta i såsen.
- Toppa chorizopastan med finhackad färsk basilika och lite finriven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar