torsdag 3 oktober 2024

Chorizopasta



500 g chorizofärs

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

2 tomater

olja att steka i

1 msk tomatpuré

2 dl crème fraîche

1 msk strösocker

salt och svartpeppar


Till servering:

pasta

färsk basilika

parmesanost


Gör så här:

  1. Skala och skiva löken och vitlöken. Strimla paprikan. Tärna tomaterna.
  2. Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök och tomatpuré några minuter.
  3. Tillsätt chorizofärsen, paprikan och tomaterna. Fräs ytterligare 10–15 minuter. 
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Rör ner crème fraîche och ca 1 dl kokvatten från pastan i pannan. Koka ihop några minuter. Smaka av med socker, salt och nymalen svartpeppar.
  6. Vänd ner avrunnen pasta i såsen. 
  7. Toppa chorizopastan med finhackad färsk basilika och lite finriven parmesanost.

Inga kommentarer: