onsdag 1 oktober 2014

Kinesisk kycklinggryta



1 kg kycklingfilé

olja till stekning

2 vitlöksklyftor, pressade

1 färsk röd chili, finhackad

1 röd paprika, strimlad

10 salladslökar, finhackade

1 dl cashew- eller jordnötter


Såsen:

5 cm färsk ingefära, finriven

3 msk risvinäger

3 msk tamarisoja

1 msk kinesisk soya

1 dl hoisinsås

2 msk socker

3 tsk majsstärkelse (maizena) utrört med lite vatten


Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingen i munsbitar och stek färdiga i en stekpanna eller wok. Lägg åt sidan.
  3. Hetta upp olja i en wok eller gryta. Tillsätt finhackad chili och pressad vitlök och fräs en kort stund.
  4. Lägg i salladslöken  och paprikan och slå på såsen, låt koka upp.
  5. När såsen tjocknat lägg i kycklingen och nötter och blanda runt ordentligt och låt grytan bli genomvarm.
  6. Servera med jasminris eller pasta.

Inga kommentarer: