söndag 21 april 2024

Mexikansk majssallad



600 g djupfryst majs

½ rödlök

5 skivor/"ringar" inlagd jalapeños 

1 litet knippe färsk koriander

1 lime


½ dl majonnäs


1 tsk paprikapulver


salt & svartpeppar


olja till stekning


Garnering:

150 g fetaost

finhackad koriander


Gör så här:


  1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och häll i den frysta majsen (du behöver inte tina upp den först). Stek den under omrörning tills den tinas upp och får lite stekyta. 
  2. Lägg majsen i en bunke. 
  3. Finhacka jalapeños, rödlök och koriander. Lägg i samma bunke som majsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  4. Blanda majonnäs och limejuice i en skål och häll sedan över majsen.  
  5. Blanda allting.
  6. Vid servering: smula i fetaosten och toppa salladen. Garnera med lite finhackad koriander. 
  7. Servera salladen direkt eller vid senare tillfälle. Salladen blir desto godare om den får stå i kylen en stund.
  8. Servera som tillbehör till grillat, tacos eller svampquesadillas.


Inga kommentarer: