600 g djupfryst majs
½ rödlök
5 skivor/"ringar" inlagd jalapeños
1 litet knippe färsk koriander
1 lime
½ dl majonnäs
1 tsk paprikapulver
salt & svartpeppar
olja till stekning
Garnering:
150 g fetaost
finhackad koriander
Gör så här:
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och häll i den frysta majsen (du behöver inte tina upp den först). Stek den under omrörning tills den tinas upp och får lite stekyta.
- Lägg majsen i en bunke.
- Finhacka jalapeños, rödlök och koriander. Lägg i samma bunke som majsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
- Blanda majonnäs och limejuice i en skål och häll sedan över majsen.
- Blanda allting.
- Vid servering: smula i fetaosten och toppa salladen. Garnera med lite finhackad koriander.
- Servera salladen direkt eller vid senare tillfälle. Salladen blir desto godare om den får stå i kylen en stund.
- Servera som tillbehör till grillat, tacos eller svampquesadillas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar