måndag 1 januari 2024

Tunnbrödsnittar med tonfisk



4–5 rektangulära mjuka tunnbröd

200 g tonfisk i olja

3 sardellfiléer

1 msk kapris

1 tsk dijonsenap

150 g naturell färskost

½ dl finklippt gräslök

nymald svartpeppar & ev salt


Garnering:

1 dl hackad dill


Gör så här:

  1. Häll av oljan från tonfisken. Blanda tonfisk, sardellfiléer, kapris och dijonsenap. Kör med mixerstav tills det är finfördelat. Tillsätt färskosten och gräslöken och mixa samman. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
  2. Fördela blandningen på tunnbröden och rulla ihop. Rulla in i plastfolie och stoppa in i frysen.
  3. Ta ut rullarna och skär dem i bitar medan de fortfarande är halvfrysta. Doppa dem sedan ena snittytan i hackad till. Ställ dem på ett uppläggningsfat. Låt rullarna tina helt tills servering.

Inga kommentarer: