Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g smör
1–2 msk iskallt vatten
Fyllning:
1 stor gul lök, hackad
2 vitlökspressade, pressade
smör eller olja att steka i
500 g nötfärs
salt och peppar
1 dl tomatpuré
2 dl ajvar relish, mild
1½ dl finhackad persilja
½ tsk chiliflakes
Topping:
300 g philadelphiaost
2 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
250 g körsbärstomater
Gör så här:
- Skär smöret i bitar. Finfördela fettet i mjölet och tillsätt salt och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Lägg degen i en plastpåse och låt den vila en stund i kylskåp.
- Sätt ugnen på 200°.
- Klä en pajform med degen. Nagga bottnen med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Fräs lök och vitlök i smör eller olja.
- Tillsätt köttfärsen och stek den klar. Salta och peppra.
- Blanda ner tomatpuré, ajvar, persilja och chiliflakes. Låt puttra 5–10 minuter.
- Bred ut röran i pajskalet.
- Rör ihop philadelphiaost, yoghurt, salt och peppar. Bred blandningen över köttfärsröran. Ställ in i ugnen och grädda pajen 20 minuter.
- Skiva tomaterna och lägg dem på toppen och grädda ytterligare 10 minuter.
- Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar