1 purjolök
½ dl tomatpuré
smör att steka i
550 g färska tomater
2 msk grönsaksfond
3 dl grädde, valfri fetthalt
salt & nymalen svartpeppar
1 msk honung
1 kruka basilika, färsk (hackad)
lasagneplattor
500 g keso naturell, vanlig eller crushed
riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta tillsammans med tomatpurén.
- Skär tomaterna i små bitar.
- Rör i tomater, grönsaksfond, grädde, salt, peppar, honung och basilika.
- Låt såsen koka upp, och låt den puttra en stund, minst 15 minuter, men gärna ännu längre.
- Varva tomatsås, lasagneplattor och keso i en smord och ugnssäker form.
- Avsluta med sås och strö över osten.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt lasagnen vila i 5 minuter innan servering.
- Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar