onsdag 4 oktober 2023

Frasiga potatisbullar med cheddar, bacon och rårörda lingon



900 g potatis (fast sort), skalad, kokt och kall

1 ägg

1 dl vetemjöl

50 g cheddarost, riven

1 tsk salt

2 dl panko (japanskt ströbröd)

smör att steka i


Tillbehör:

2 paket bacon (à 140 g)

rårörda lingon

grönsallad


Gör så här:

  1. Riv potatisen grovt på rivjärn. Blanda samman potatis, ägg, mjöl, ost och salt. Forma smeten till små runda bullar med vattensköljda händer. Panera bullarna i pankoströbrödet. 
  2. Stek baconskivorna knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek bullarna frasiga runtom i smör i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Servera bullarna med bacon, rårörda lingon och en sallad.

Inga kommentarer: