lördag 7 oktober 2023

Kycklinggryta med senap, vitt vin och bacon


 

500 g kycklingfilé

smör att steka i

4 dl crème fraîche

1 dl vitt vin

kinesisk soja

1 pressad vitlöksklyfta

kalvfond

dijonsenap

torkad dragon

2 paket bacon à 140 g

salt & peppar

hackad gräslök


Gör så här:

  1. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper .
  2. Skär kycklingen i strimlor. Bryn kycklingen i smör tills den är helt genomstekt. Lägg över dem i en gryta.
  3. Tillsätt övriga ingredienser till grytan, utom bacon och gräslök. Sjud i cirka 10 minuter. Känns grytan för tjock går det bra att späda med lite vatten.
  4. Blanda ner baconet i grytan. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Strö över gräslök.
  5. Servera med pasta, ris eller ugnsstekt potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer: