500 g kycklingfilé
smör att steka i
4 dl crème fraîche
1 dl vitt vin
kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
kalvfond
dijonsenap
torkad dragon
2 paket bacon à 140 g
salt & peppar
hackad gräslök
Gör så här:
- Strimla och stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper .
- Skär kycklingen i strimlor. Bryn kycklingen i smör tills den är helt genomstekt. Lägg över dem i en gryta.
- Tillsätt övriga ingredienser till grytan, utom bacon och gräslök. Sjud i cirka 10 minuter. Känns grytan för tjock går det bra att späda med lite vatten.
- Blanda ner baconet i grytan. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Strö över gräslök.
- Servera med pasta, ris eller ugnsstekt potatis och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar