200 g kavring
75 g smör
Fyllning:
3 gelatinblad
200 g ansjoviskryddad sill, avrunnen
½ rödlök
2 hårdkokta ägg
400 g naturell färskost, typ Philadelphia
2 dl crème fraîche
2 dl majonnäs
½ msk citronjuice
2 msk dill, hackad
2 msk gräslök, hackad
3–4 msk röd stenbitsrom
Garnering:
2 hårdkokta ägg
1 schalottenlök
½ kruka gräslök
dill
Gör så här:
- Bryt kavringen i mindre bitar och finfördela dem till smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda smöret med kavringsmulet.
- Tryck ut kavringsmeten i en rund form, ca 22 cm i diameter. Ställ in i kylen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 7 min.
- Skär sillen i små tärningar. Skala och hacka lök och ägg.
- Vispa ihop färskost, crème fraiche och majonnäs.
- Värm citronsaften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i saften. Blanda gelatinet med 1 dl av färskostsmeten. Blanda sedan ner den i den större mängden färskostsmet. Blanda i dill, gräslök och rom. Vänd ner sill, lök och ägg och blanda försiktigt.
- Häll cheesecakesmeten i formen ovanpå kavringsbotten. Jämna till ytan och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 5-6 timmar, gärna över natten.
- Skala och hacka äggen. Skala och hacka schalottenlöken. Hacka gräslöken och dill. Garnera cheesecaken med ägg, schalotten- och gräslök och dill. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar