600 g kycklingfilé
1 stor röd paprika
1 gul lök
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
3 msk mango chutney
2 tsk kinesisk soja
3 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
2 dl vatten
200 g färskost
1 dl grädde, valfri fetthalt
2 dl crème fraîche
salt & peppar
Gör så här:
- Börja med att strimla kycklingen. Stek den i lite olja på hög värme tills de är genomstekta. Salta, peppra och krydda med hälften av paprikapulvret. Lägg i ugnsfast form.
- Hacka paprika och lök. Stek så den mjuknar. Lägg på kycklingen.
- Strimla bacon och stek tills det är knaperstekt. Strö över på kycklingen och lök- och paprikaröran.
- Häll i lite olja i stekpannan. Pressa i vitlöksklyftorna och klicka i tomatpurén. Låt steka en stund. Häll i kalvfond, dijon, mango chutney och soja. Häll i vatten och låt det puttra i några minuter.
- Tillsätt färskost, grädde och crème fraîche. Krydda med paprikapulver och timjan. Salta & peppra. Låt koka ihop några minuter. Häll såsen överst i gratängformen.
- Gratinera i ugnen, 225 grader i ca 20-25 min.
- Servera med en grönsallad och kokt potatis, ris eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar