2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
smör/olja att steka i
1 msk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1 tsk chilipulver
1 nypa chiliflakes
1 tsk socker
1 burk krossade tomater, ca 500 g
1 msk kakao
salt & peppar
2 burkar kokta kidneybönor
8 tortillabröd (medium)
riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
 - Hacka lök och vitlök och fräs mjukt.
 - Vänd ner kryddor, fräs någon minut och häll sedan på krossade tomater.
 - Koka ihop till en tjock chilisås, ca 10 min.
 - Vänd ner kakaon och smaka av med salt och peppar.
 - Lägg en deciliter av såsen åt sidan innan du vänder ner kidneybönorna.
 - Lägg en klick bönchili på varje tortillabröd, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnsfast form.
 - Bred över chilisåsen du lagt åt sidan och strö över riven ost.
 - Grädda mitt i ugnen i ca 10–15 min, tills osten fått fin färg.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar