2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
smör/olja att steka i
1 msk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1 tsk chilipulver
1 nypa chiliflakes
1 tsk socker
1 burk krossade tomater, ca 500 g
1 msk kakao
salt & peppar
2 burkar kokta kidneybönor
8 tortillabröd (medium)
riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Hacka lök och vitlök och fräs mjukt.
- Vänd ner kryddor, fräs någon minut och häll sedan på krossade tomater.
- Koka ihop till en tjock chilisås, ca 10 min.
- Vänd ner kakaon och smaka av med salt och peppar.
- Lägg en deciliter av såsen åt sidan innan du vänder ner kidneybönorna.
- Lägg en klick bönchili på varje tortillabröd, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnsfast form.
- Bred över chilisåsen du lagt åt sidan och strö över riven ost.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10–15 min, tills osten fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar