400 g spaghetti
200 g halloumi
olja att steka i
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
2 ½ dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
Till servering:
ruccolasallad
finriven parmesan
svartpeppar
Gör så här:
- Skär halloumin i tärningar. Stek i olja tills den är gyllene och lite krispig på ytan. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut.
- Rör ihop grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.
- Häll ner grädde- och äggröran i pastan och värm på svag värme under omrörning någon minut.
- Häll upp pastaröran på ett stort fat. Strössla över halloumin.
- Strö över ruccola och parmesan. Mal över svartpeppar och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar