200 g färska lasagneplattor
200 g körsbärstomater
riven ost, gärna en ost med mycket smak
riven mozzarella till topping
basilika
balsamico
Fyllning:
500 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
grillkrydda
teriyakissås
65 g färsk babyspenat
salt & peppar
Bechamelsås:
40 g smör
1 dl vetemjöl
7 dl mjölk (3% fetthalt)
riven muskotnöt
salt
Gör så här:
- Hacka lök i små tärningar och kyckling i mellanstora bitar. Hacka vitlök fint och dela tomaterna i halvor.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek lök tills den får färg. Vänd i kyckling och vitlök, stek tills kycklingen är helt genomstekt. Krydda med lite grillkrydda och en skvätt teriyakisås. Vänd i spenaten, salta och peppra. Stek lite snabbt tills spenaten mjuknar. Ställ åt sidan.
- Hetta upp smör till bechamelsåsen i en kastrull. Låt gärna smöret brynas tills den får gyllene färg. Vänd i mjölet och stek under omrörning. Tillsätt mjölk och koka upp under ständig omrörning. Tillsätt muskot och salt. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 3-4 minuter och ha koll att såsen inte bränns vid i botten av kastrullen.
- Sätt ugnen på 200°, över- och undervärme. Häll lite bechamelsås i botten av en ugnsform. Lägg lasagneplattor i formen, lägg kyckling över, toppa med bechamelsås och riven ost. Gör samma procedur tills kycklingröran tagit slut. Avsluta det sista lagret med lasagneplattor, bechamelsås och riven mozzarella. Överst lägger du körsbärstomaterna.
- Tillaga mitt i ugnen i ca 35 minuter tills pastaplattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg. Ta ut från ugnen och låt lasagnen vila i 5 minuter. Toppa med finhackad basilika och ringla gärna balsamico över vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar