Pajskal:
3 dl vetemjöl
150 gr smör
1 ½ dl grovt riven västerbottensost
ca 2 msk kallt vatten
Gör så här:
- Blanda ihop smör och mjöl och den rivna osten. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en jämn deg.
- Tryck ut degen i en normalstor pajform och nagga med en gaffel.
- Låt vila i minst 30 minuter i kylskåp.
- Grädda mitt i ugnen i 200° i 15 minuter.
- Låt skalet kallna.
200 gr färskost (till exempel philadelphiaost)
2 dl crème fraîche
250 gr räkor, avrunnen vikt (+ extra till dekoration)
½ röd lök, finhackad
2 msk finhackad dill
1 tsk pressad citron
salt och vitpeppar
Till exempel räkor, löjrom, citron och dill
Gör så här:
- Blanda färskost och crème fraîche.
- Blanda ner räkorna i smeten tillsammans med rödlök, dill och pressad citron.
- Smaka av med salt och peppar.
- Bred fyllningen i det kalla pajskalet och låt pajen stå kallt minst en halvtimme innan servering (pajen kan med fördel göras dagen innan).
- Dekorera precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar