4 portioner valfri pasta
600 g kycklingfilé
grillkrydda och salt
100 g färska champinjoner
1 paprika
1 rödlök
smör att steka i
3–4 dl grädde, valfri fetthalt
1 burk pesto, ca 190 g, eller hemgjord
lite kinesisk soja
2 msk kycklingfond
150 g parmesanost (2/3 till såsen och 1/3 till servering)
hackad basilika
Gör så här:
- Strimla kycklingen. Stek den i smör tills den fått fin färg och är helt genomstekt.
- Krydda med grillkrydda och salt.
- Skär svampen i fjärdedelar och paprika och lök i småbitar och låt dem fräsa med kycklingen en stund.
- Häll i grädden och tillsätt peston. Droppa i soja och fond.
- Riv parmesanosten grovt och rör ned 2/3 av osten.
- Låt puttra en stund.
- Koka pastan, enligt anvisningarna på förpackningen, och häll av vattnet.
- Lägg upp pastan på ett stort fat och häll över såsen. Rör runt lite försiktigt.
- Strö över den resterande osten och lite hackad basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar