300 g pasta av valfri sort (gärna orecchiette, farfalle, fusilli eller penne)
Tomatsåsen:
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
1 pkt krossad tomat (gärna finkrossad)
2-3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
salt (gärna örtsalt)
svartpeppar
200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig riven ost)
Gör så här:
- Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar.
- Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning.
- Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min.
- Koka pastan under tiden och sila av.
- Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl.
- Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan.
- Strö på finhackad persilja eller basilika och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar