måndag 24 oktober 2022

Paj med kryddig korv och fetaost



Pajdeg:

3 dl vetemjöl

salt

100 g smör

2 msk vatten


Fyllning:

2 paket (à 240 g) kabanoss eller annan kryddig korv 

1 stor gul lök

100 g färsk babyspenat

2 färska tomater

5 soltorkade tomater

4 msk pesto


Äggstanning:

3 ägg

2 dl grädde, valfri fetthalt

salt och svartpeppar


150 g fetaost


Gör så här:

  1. Pajdeg: Mixa mjöl, salt och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg. Klä en pajform med degen och låt vila i kyl cirka 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet i 200 grader cirka 10 minuter. 
  3. Fyllning: Slanta korven och hacka löken. Fräs i en stekpanna i ett par minuter. Tillsätt spenaten och låt den steka med några minuter.
  4. Häll i korv, lök och spenat i pajformen. 
  5. Hacka tomaterna och strimla de soltorkade tomaterna och fördela över korvröran.
  6. Klicka över peston jämnt över pajen.
  7. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  8. Häll på äggblandningen och smula över fetaosten. 
  9. Grädda i ca 30–40 minuter, tills äggstanningen stannat. 
  10. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer: