Pajdeg:
3 dl vetemjöl
salt
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2 paket (à 240 g) kabanoss eller annan kryddig korv
1 stor gul lök
100 g färsk babyspenat
2 färska tomater
5 soltorkade tomater
4 msk pesto
Äggstanning:
3 ägg
2 dl grädde, valfri fetthalt
salt och svartpeppar
150 g fetaost
Gör så här:
- Pajdeg: Mixa mjöl, salt och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg. Klä en pajform med degen och låt vila i kyl cirka 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i 200 grader cirka 10 minuter.
- Fyllning: Slanta korven och hacka löken. Fräs i en stekpanna i ett par minuter. Tillsätt spenaten och låt den steka med några minuter.
- Häll i korv, lök och spenat i pajformen.
- Hacka tomaterna och strimla de soltorkade tomaterna och fördela över korvröran.
- Klicka över peston jämnt över pajen.
- Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
- Häll på äggblandningen och smula över fetaosten.
- Grädda i ca 30–40 minuter, tills äggstanningen stannat.
- Servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar