Tre förrätter som kan serveras tillsammans som en huvudrätt – eller var för sig som förrätter.
Halloumivåfflor
2 st halloumi-ostar
1 msk potatismjöl eller majsstärkelse
smör till våffeljärnet
Gör så här:
- Riv osten på grova sidan och blanda med potatismjöl.
- Pensla båda sidorna på våffeljärnet med smör.
- Lägg i hälften av osten i våffeljärnet (har man ett dubbelt kan man grädda två samtidigt, halva smeten till 1 våffla alltså).
- Grädda tills den är gyllene och lägg upp på tallrikar och toppa med valfri topping, till exempel skagenröra. Använder du kall topping är det godast om du låter våfflorna svalna något.
Burrata med tomater och pesto
2 st burrata-ostar
250 g körsbärstomater
hemgjord pesto
balsamico
flingsalt
Gör så här:
- Gör peston gärna någon timme innan servering så att smakerna hinner utvecklas. Förvara i rumstemperatur så att den inte stelnar.
- Lägg de halverade tomaterna (se till att de är rumstempererade för bästa smak!) på ett stort fat. Placera burratan i mitten. Klicka över pesto, ringla över balsamico och strö på lite flingsalt.
Bresaola med tryffelkräm
70 g bresaola
ruccola
riven parmesan
pinjenötter
tryffelkräm
Tryffelkräm:
1 dl crème fraîche
½ dl majonnäs
1–2 msk tryffelolja
salt & svartpeppar
Gör så här:
- Blanda samman ingredienserna till tryffelkräm. Låt stå kallt – gärna en timme eller mer.
- Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg. Låt svalna.
- Lägg upp bresaolan på tallrikar och toppa med ruccola i mitten.
- Grovriv parmesanosten och strö över.
- Strö över pinjenötterna och avsluta med att ringla över tryffelkrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar