600 g räkor med skal
1 finhackad schalottenlök
3 tunt skivade vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater, halverade
smör att steka i
1 dl torrt, vitt vin
1 msk flytande honung
3 dl grädde
salt & svartpeppar
chiliflakes
pressad citron
2 tsk tryffelolja
2 dl finriven parmesan
lite pastavatten
valfri pasta till fyra personer
ruccola att toppa med
Gör så här:
- Börja med att skala räkorna och ställ åt sidan.
- Fräs schalottenlök, vitlök och de halverade körsbärstomaterna i smör i en gryta. Blanda i honungen och fräs runt lite.
- Häll i vinet och låt det koka ner lite innan du tillsätter grädden, kryddorna, lite pressad citron och tryffelolja.
- Låt puttra medan du kokar pastan. När 2 minuter återstår av koktiden på pastan, så häller du över den i grytan med lök och tomater och låter den gå klart där. Spara lite av pastavattnet
- Rör lite i grytan hela tiden och späd med pastavatten så den blir krämig.
- Ta bort grytan från värmen och vänd ner parmesanosten och räkorna.
- Smaka av om du vill ha mer kryddor och/eller tryffelolja.
- Häll upp pastan på stort fat, toppa med ruccola och ringla över lite tryffelolja.
- Servera med mer riven parmesan om det önskas och vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar