500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
ca 3 msk olivolja
2 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
½ tsk malen ancho chilipeppar
½ tsk oregano
salt och peppar
200 g salta nachochips
riven ost
3 dl tacosås eller salsa
15 körsbärtomater
3 dl gräddfil
½ rödlök, skivad
Till servering:
färsk koriander
avokado
jalapenos
extra nachos
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skär kycklingen i bitar.
- Blanda chilipulver, anchopulver, vitlökspulver och oregano.
- Rör ihop kryddblandningen med kycklingen och stek i olivolja i en stekpanna tills kycklingen är genomstekt.
- Salta och peppra.
- Sprid ut nachochips på en bakplåt. Sprid ut kycklingen ovanpå. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har smält.
- Ta ut plåten ur ugnen och toppa med tacossås, körsbärstomater, gräddfil och rödlök.
- Servera med koriander, avokado, jalapenos och eventuellt mer nachos, tacosås/salsa och gräddfil på sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar