700 g kycklingfilé
olja eller smör att steka i
grillkrydda
ketjap manis
Sås:
1½ dl sweet chilisås
½ dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära
½ dl vatten
Till servering:
tunt skivad silverlök
1 msk rostade vita sesamfrön
finhackad koriander
Picklad gurka:
1 gurka
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Börja med den picklade gurkan. Strimlan gurka fint. Rör ihop salt, socker och vinäger. Blanda med gurkan. Låt stå kallt.
- Strimla kycklingfilén och stek den helt genomstekt i lite olja eller smör. Krydda med lite grillkrydda och ketjap manis. Lägg åt sidan att svalna.
- Lägg alla ingredienser till såsen i en stekpanna. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka några minuter till. Späd eventuellt med lite mer vatten.
- Toppa med silverlök, sesamfrön och koriander.
- Servera med den picklade gurkan och ris eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar