måndag 6 juni 2022

Sticky chicken



700 g kycklingfilé

olja eller smör att steka i

grillkrydda

ketjap manis


Sås:

1½ dl sweet chilisås

½ dl ketchup

2 msk sesamolja

1 msk strösocker

1 riven vitlöksklyfta

1 msk vitvinsvinäger

1 msk kinesisk soja

1 msk finriven ingefära

½ dl vatten


Till servering:

tunt skivad silverlök

1 msk rostade vita sesamfrön

finhackad koriander


Picklad gurka:

1 gurka

2 krm salt

1 msk socker

2 msk vitvinsvinäger


Gör så här:

  1. Börja med den picklade gurkan. Strimlan gurka fint. Rör ihop salt, socker och vinäger. Blanda med gurkan. Låt stå kallt.
  2. Strimla kycklingfilén och stek den helt genomstekt i lite olja eller smör. Krydda med lite grillkrydda och ketjap manis. Lägg åt sidan att svalna.
  3. Lägg alla ingredienser till såsen i en stekpanna. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka några minuter till. Späd eventuellt med lite mer vatten.
  4. Toppa med silverlök, sesamfrön och koriander.
  5. Servera med den picklade gurkan och ris eller nudlar.

Inga kommentarer: