400 g pasta
salt
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk smör
1 krm salt
250 g grönkål
2 dl crème fraîche
2 msk grönsaksfond
2 dl kokvatten
2 dl valnötter
2 dl parmesanost
svartpeppar, nymalen
Gör så här:
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spara kokvattnet.
- Skär bort stammen på grönkålen och strimla kålen.
- Hacka lök och vitlök och stek i smör med 1 krm salt i några minuter.
- Addera grönkål och stek den mjuk.
- Häll på crème fraiche, fond och kokvatten från pastan. Låt puttra ihop några minuter.
- Hacka nötterna och tillsätt dem.
- Rör i parmesan och svartpeppar och ta av från värmen.
- Rör i den nykokta pastan och lägg upp allt på ett stort fat och servera med extra parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar