500 gram nötfärs
1 morot
1 gul lök
2 stjälkar stjälkselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
½ burk Mutti hela plommontomater
3 dl vatten
3 dl rött vin
1 msk vitvinsvinäger
½ dl oxfond
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
nymalen vitpeppar
salt
en nypa strösocker
Till servering:
finhackad persilja
riven parmesanost
Gör så här:
- Bryn nötfärsen i stekpanna på hög värme i smör så den får en gyllenbrun färg och krispig yta.
- Flytta över i en stor, rymlig stekgryta med lock.
- Finhacka morötter, lök, selleri och vitlök och fräs på i samma stekpanna som färsen, tillsätt lite extra smör.
- Häll över i grytan med färsen när allt mjuknat lite.
- Ställ plattan med grytan på medelvärme och tillsätt resten av ingredienserna.
- Lägg på locket och låt puttra i ca 2 timmar.
- Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.
- Servera med nykokt pasta och strö över lite persilja och parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar