1 kg kycklingfilé
1¼ dl neutral olja
1 dl sweet chilisås
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
salt & svartpeppar
1 tärnad röd paprika
1 strimlad purjolök
1 förpackning kokosmjölk, 2½ dl
2 dl grädde
2 tsk paprikapulver
hackad gräslök
Gör så här:
- Gör en marinad på olja, sweet chilisås, vitlök, ingefära, salt och svartpeppar.
- Putsa och strimla kycklingfiléerna och lägg i marinaden i ca 1 timme.
- Stek kycklingen i marinaden i en stekpanna eller gryta.
- Tillsätt paprikan och purjolöken och låt fräsa med en stund.
- Häll på kokosmjölk, grädde, paprikapulver och låt puttra ihop några minuter.
- Tillsätt lite hackad gräslök och smaka av med mer salt och svartpeppar.
- Servera med ris och en god sallad.
- Tips! Har du bråttom går det bra att hoppa över steget med marinering. Stek då kycklingen direkt i marinaden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar