600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
1 burk krossad tomat
2 msk tomatpuré
2 tsk gul currypulver
1 tsk garam masala
2 msk kycklingfond
chiliflakes
salt & peppar
olja till stekning
Garnering:
jordnötter
finhackad koriander
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i bitar. Hacka lök, riv ingefära och vitlök.
- Hetta upp olja och stek löken blir glansig. Tillsätt vitlök och ingefäran, stek lite till.
- Vänd i kycklingfilén, curry, garam masala och eventuellt chili. Stek under omrörning tills kycklingen får färg.
- Vänd i tomatpurén och stek lite till.
- Häll krossad tomat och kokosmjölk i grytan. Tillsätt kycklingfond och krydda med salt och peppar.
- Låt grytan puttra utan lock i ca 10 min, rör om med jämna mellanrum. Täck sedan grytan och låt sjuda under lock i ca 20-30 min.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry eller garam masala.
- Vid servering toppar du grytan med jordnötter och finhackad koriander.
- Servera med ris och/eller naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar