300–400 g nötfärs
300 g pasta, 10 minuters koktid
250 g färska champinjoner
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 dl vispgrädde
3 dl vatten
2 msk oxfond
2 msk torkad basilika
2 msk chilisås, ketchuptyp
olja att steka i
salt & nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Stek färsen i lite olja i en gryta tills den är smulig och har fått fin färg. Tillsätt svamp och lök och låt steka med några minuter. Krydda med salt och peppar.
- Häll krossade tomater, grädde och vatten i grytan. Tillsätt fond, basilika och chilisås. Blanda i pastan och låt koka under lock ca 18 min. Rör då och då så att inte pastan fastnar i botten.
- Servera med en grönsallad och lite riven parmesansost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar