onsdag 19 januari 2022

One pot-pasta med färs och svamp



300–400 g nötfärs

300 g pasta, 10 minuters koktid

250 g färska champinjoner

1 stor gul lök

4 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater, ca 400 g

1 dl vispgrädde

3 dl vatten

2 msk oxfond

2 msk torkad basilika

2 msk chilisås, ketchuptyp

olja att steka i

salt & nymalen svartpeppar


Gör så här:

  1. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök. 
  2. Stek färsen i lite olja i en gryta tills den är smulig och har fått fin färg. Tillsätt svamp och lök och låt steka med några minuter. Krydda med salt och peppar. 
  3. Häll krossade tomater, grädde och vatten i grytan. Tillsätt fond, basilika och chilisås. Blanda i pastan och låt koka under lock ca 18 min. Rör då och då så att inte pastan fastnar i botten. 
  4. Servera med en grönsallad och lite riven parmesansost. 

Inga kommentarer: