600 g kalv- eller nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
100 g smulad fetaost
½ kruka färsk basilika
1 ägg
½ dl grädde
salt & svartpeppar
1 msk kalvfond
smör att steka i
Medelhavssås:
2 finhackade schalottenlökar
smör att steka i
2 dl crème fraîche (gärna "crème fraîche fetaost & soltorkade tomater")
1 dl grädde
½ dl vitt vin
salt och peppar
½ dl strimlad färsk basilika
4 finhackade soltorkade tomater
1 msk kalvfond
japansk soja
Gör så här:
- Gör biffarna: Bryn lök och vitlök i en klick smör i en stekpanna.
- Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke och rör ordentligt.
- Forma färsen till 8–10 st biffar och stek i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Gör såsen: Stek den finhackade schalottenlöken, häll i crème fraîche, grädde, vin och övriga ingredienser till såsen och låt koka upp. Låt puttra ihop i 5–10 minuter.
- Servera biffarna med såsen, grekisk sallad och baguette.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar