söndag 23 januari 2022

Färsbiffar med medelhavssås



600 g kalv- eller nötfärs

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor

100 g smulad fetaost

½ kruka färsk basilika

1 ägg

½ dl grädde

salt & svartpeppar

1 msk kalvfond

smör att steka i


Medelhavssås:

2 finhackade schalottenlökar

smör att steka i

2 dl crème fraîche (gärna "crème fraîche fetaost & soltorkade tomater")

1 dl grädde

½ dl vitt vin

salt och peppar

½ dl strimlad färsk basilika

4 finhackade soltorkade tomater

1 msk kalvfond

japansk soja


Gör så här:

  1. Gör biffarna: Bryn lök och vitlök i en klick smör i en stekpanna.
  2. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke och rör ordentligt.
  3. Forma färsen till 8–10 st biffar och stek i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.
  4. Gör såsen: Stek den finhackade schalottenlöken, häll i crème fraîche, grädde, vin och övriga ingredienser till såsen och låt koka upp. Låt puttra ihop i 5–10 minuter.
  5. Servera biffarna med såsen, grekisk sallad och baguette.

Inga kommentarer: